Nyheter

”Vi måste agera nu”

Skogsindustrin spelar redan idag en viktig roll både för svensk ekonomi och för den gröna omställningen och nu spänner vi bågen ytterligare.

viveka beckeman

Tre löften för en mer hållbar värld

Med löften om ökad klimatnytta, ökad cirkularitet och mer livskraftiga skogar presenteras Skogsindustrins Framtidsagenda idag.

Regeringsförklaringen – skogen är en strategisk resurs

Satsningar på infrastruktur, ny fossilfri energiproduktion och en ny skogsutredning. Det lovade statsministern i sin regeringsförklaring.

Green Claims Directive: ”Samma villkor måste gälla för alla”

– Det avgörande vilka kriterier som EU-kommissionens lagförslag om Green Claim bygger på, och hur det hanteras, säger Kai-Yee Thim.

Mer vindkraft om fler delar värdet av vinden

Den landbaserade vindkraften har stor utbyggnadspotential, men idag får en stor andel planerade vindkraftsprojekt avslag på grund av lokalt

Elin Swedlund mot blå bakgrund

Ny ansvarig för transport och infrastruktur

Elin Swedlund kommer från och med nu driva transport- och infrastrukturfrågor på Skogsindustrierna.

Skogssommaren 2023: Torrt och vått

Både torka och blöta har ställt till problem. Med planering och ny teknik kan kontinuiteten i virkesflödet upprätthållhållas.

Omfattande skador i spåren av Hans

Ovädret Hans drabbade ett område i norra Västerbotten hårt. Så mycket som en miljon kubikmeter skog kan ha blåst omkull.

”Låt kväveoxidavgiften vara oförändrad”

Skogsindustrierna och Energiföretagen avstyrker förslaget om en förändrad kväveoxidavgift i ett brev till minister Romina Pourmokhtari.

”Ska vi klara klimatet måste vi satsa på tillväxt”

– Vi måste öka tillväxten i svenska skogar för att klara de krav på ökad kolinlagring som EU:s lagstiftning ställer, säger Mårten Larsson

Föregående 4 5 6 7 8 Nästa