Skogsindustriernas Linda Eriksson tilldelas årets stora skogspris

Foto: Björn Leijon Bild på Linda Eriksson

Idag den 31 mars tillkännager Föreningen Skogen att Linda Eriksson, Stockholm, tilldelas Greve Carl Bernadottes Skogspris. Linda tilldelas priset för att ha gjort det svenska skogsbruket utomordentliga tjänster.

Priset består av en medalj och ett penningbelopp. Ett framsynt skogsbruk tar form mellan skördare och reservatsskyltar, i samspel mellan brukande och bevarande. Men bakom denna balans ligger kontinuerliga kunskapsflöden och dialoger i hela samhället.

Linda Eriksson, skogspolitisk talesperson på Skogsindustrierna, är involverad i de flesta av de processer som rör den svenska politiken kring skogsbruk och råvaruförsörjning från skogen.

– Med djup kunskap, respekt för olika perspektiv och ett sakligt lugn reder Linda ut sambanden mellan ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbara vägar framåt för samhället. I det arbetet har hon blivit en respekterad representant för skogsnäringen. Linda lämnar även ett viktigt bidrag i de många samhällsprocesser som leder mot en hållbar skogspolitik, kommenterar Johan Larsson, generalsekreterare för Föreningen Skogen.

Den sedvanliga prisutdelningen genomföras av föreningens beskyddare HMK Carl XVI Gustaf på Forum för Bioekonomi den 27 april. Anmäl dig till eventet här.

Bakgrundsfakta om Föreningen Skogen

Föreningen Skogen är en ideell och obunden förening för människor som förenas av viljan att ta vara mer på skogens alla värden. Många av föreningens 7 000 medlemmar är skogsägare eller arbetar på andra sätt med skogsbruk eller skogens produkter. Varje år uppmärksammar vi personer som gjort värdefulla insatser för skogarna.

Föreningen Skogens styrelse har i uppdrag att dela ut Greve Carl Bernadottes skogspris till person som gjort det svenska skogsbruket utomordentliga tjänster.

Om Greve Carl Bernadottes Skogspris