Casetävling för en hållbar framtid

Den 3 mars bjöd skogsindustrin in chalmers-studenter till en casetävling där studenterna fick bidra med sina idéer kring en hållbar framtid.

På plats fanns representanter från företag inom skogsindustrin som Stora Enso, Södra, SCA och Holmen samt forskare från Chalmers. Glädjande var fördelningen av medverkande studenter, då det var en jämn könsfördelning. Ett bevis på att skogsindustrin är en attraktiv arbetsgivare för båda könen, något som gladde företagen som var på plats som aktivit söker efter fler kvinnliga ingenjörer. Denna tes stödjs även i Universums nya undersökningen där 58 procent av de ingenjörsstudenter som är intresserade av att jobba i skogsindustrin är kvinnor – fantastiska nyheter!

Med skogens förnybara råvara, som tar upp stora mängder koldioxid när den växer, har skogsindustrin en fantastisk möjlighet i utvecklingen mot en hållbar framtid. Redan idag skapas innovationer från skogen som ersätter plast och fossila produkter, som till exempel textil från skog, höghus i trä och flaskor i papper. Men för att nå hela vägen behövs studenternas kreativa idéer. Två nyckelbegrepp för en hållbar framtid är cirkularitet och hållbar konsumtion, vilket också var utgångspunkten för case-tävlingen. Grattis till vinnande grupp till prispotten på 10 000 kr!