Studiebesök för kvinnliga ingenjörsstudenter

Vill du bidra till en fossilfri framtid?

Foto: Lindsten & Nilsson

58 procent av de ingenjörsstudenter som är intresserade av skogsindustrin är kvinnor – fantastiska nyheter!

Att bidra till en bättre värld och något som är större än sig själv är ett av de viktigaste argumenten bland de tillfrågade i undersökningen som gjorts av Universum. Känner du detsamma? Läs mer om de företag som erbjuder dig som är kvinnlig ingenjörsstudent ett särskilt studiebesök. På grund av corona har studiebesöken tvingats skjutas fram på obestämd tid.

Hållbarheten är Stora Ensos affär

Stora Enso, utvecklar och producerar lösningar baserade på trä och biomassa för en mängd olika branscher och användningsområden runtom i världen. På Stora Enso anser vi att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd i morgon. Vill du vara med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat? Stora Enso erbjuder givande och utvecklande karriärmöjligheter samt chansen att bidra till en mer förnybar och hållbar framtid. Läs mer om Stora Enso här.

Din chans att göra det rätta

Som anställd på Stora Enso bidrar du till en mer hållbar värld genom att vara med och utveckla skogsbaserade, förnybara materiallösningar som kan ersätta icke förnybara material inom olika användningsområden. Stora Enso erbjuder bland annat ett traineeprogram, sommarjobb och din chans att göra det rätta för miljön. Nu erbjuder vi även ett studiebesök vårt huvudkontor i Stockholm. 

Läs om hur det är att arbeta på Stora Enso.

Framtiden är gjord av trä menar Södra

Vill du utvecklas tillsammans med oss, förändra, tänka nytt och samtidigt bidra till ett samhälle med minskat beroende av fossila råvaror? Då har du hamnat rätt. På Södra får du chansen att utveckla miljötänket i ditt arbete oavsett vad du jobbar med. Hållbart skogsbruk. Renare transporter. Fossilfri industri. Effektiv energianvändning och förnybara produkter.

De gröna tankarna finns med i alla delar av verksamheten. Det är så vi bygger ett lönsamt skogsföretag. Inte bara i dag och i morgon, utan i flera generationer framöver. Det fina med det ansvaret är att vi kan ta det tillsammans. Läs mer om Södra här.

Utsedda till Sveriges attraktivaste arbetsplats 2018

Våra medarbetare avspeglas direkt i hur kunderna upplever oss. Medarbetarna är nyckeln till en attraktiv arbetsplats och för att vi som företag ska kunna leverera värde. 2018 blev vi utsedda till Sveriges attraktivaste arbetsplats, vilket vi såklart är riktigt stolta över. Läs mer här.

Vi välkomnar 250 sommarjobbare till Södra

För alla över 18 år finns det 250 sommarjobb att söka hos Södra 2019. Varje år erbjuds sommarjobb runtom i hela Södras verksamhet på både massabruken, sågverken och i skogen.

Från skog till färdigt hus på Derome

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri med anor från 1946. Trä är "den gröna tråden" i verksamheten när skog blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Huvudanläggningen med produktion och centrallager ligger i halländska Derome , 2 mil norr om Varberg och 3 mil om Göteborg, och övriga produktionsanläggningar finns på strategiskt utvalda orter. Du är välkommen till vår anläggning i Derome den 19/5 kl. 11.00 och på en guidad tur med avslutande lunch. 

Tjejer på Derome

Det är ingen hemlighet att vi tycker att det behövs fler tjejer i vår bransch. Bygg- och industribranschen har länge varit och är fortfarande kraftigt mansdominerad. Det vill vi på Derome vara med och förändra. Därför har vi satt upp nya mål. Ett av dem är att hälften av alla som arbetar hos oss ska vara kvinnor. Vi tror att det ger ringar på vattnet att lyfta fram goda förebilder i organisationen och att allt fler tjejer ser att det finns alla möjligheter att växa och utvecklas hos Derome.

Läs mer om Derome här.

Mot en fossilfri värld med SCA

Med skogens kraft bidrar vi till en hållbar framtid. Vi gör det genom ansvarsfullt skogsbruk, resurseffektivitet och förnybara produkter. Vill du jobba i ett företag där ansvar för natur och människor är en självklar utgångspunkt? Då är SCA något för dig. SCA finns i norra Sverige, med huvudkontor och forskningscenter i Sundsvall. Med skogens kraft bidrar vi till en hållbar framtid. Läs mer om SCA här!

Vi löööv skogen!

På SCA är vi många som känner mycket för skogen. Ja, våra hjärtan slår lite extra för allt mellan frö och furor. Här jobbar vi för en bättre och mer hållbar framtid samtidigt som vi utvecklas och växer med skogen. Möt några av våra medarbetare och läs vad de tycker är bäst med skogen.

Läs några av våra lööövstories.