Finansiering av BioInnovationer – tips för en konkurrenskraftig ansökan för EU-medel

Är du i startgroparna för att söka EU-medel? På det här seminariet får du tips om vilka stöd som finns när du ska författa en konkurrenskraftig ansökan.

För små och medelstora företag (SMF/SME) finns många relevanta utlysningsmöjligheter från EU. Men att ta fram en bra ansökan kräver mycket förberedelse. Vad bör man tänka på? Vilka fallgropar finns? EU SME Support har lång erfarenhet av att coacha företag och forskare i ansökningsfasen. Vinnova erbjuder möjligheter både under planeringen och att få ansökningar granskade. Under seminariet den 3 maj berättar dessa organisationer mera om de stöd som finns att få.

Seminariet modereras av Kent Rundgren, Chalmers Industriteknik.

Program 

  • 14.00 Välkomna
    Linda Larsson, BioInnovation och Kent Rundgren, Chalmers Industriteknik, inleder.
  • EU SME Support 
    EU SME Support kan hjälpa dig att granska en ansökan och coacha dig under vägen. Marie-Claude Béland, RISE och Nikolaos Xafenias, Chalmers Industriteknik samt Nora Fischer, IVL, kommer att berätta mera om EUROSTARS, EIC Pathfinder, Transition och Accelerator samt Innovation fund och ge tips och råd om vad du bör tänka på när du författar din ansökan.
  • Planeringsbidrag för ansökningar till Horizon Europe
    Vinnova har en utlysning öppen för planeringsbidrag för dig som är intresserad av att söka medel från EU och ramprogrammet Horizon Europe. Andrew Marais från Vinnova berättar mera.
  • Få din ansökan till Horizon Europe granskad
    Vinnova erbjuder sökande till Horizon Europe att få sina ansökningar granskade. Andrew Marais, Vinnova förklarar hur.
  • Avslutande frågestund (Avslutas senast 15.45)

Fler programpunkter kommer att tillkomma. För anmälan och mer information, klicka här!

Anmälan stänger den 2 maj kl. 16:00.