Financial Times ledande geopolitiska analytiker till Framtidsmötet

Foto: Chartwell Speakers Janan Ganesh

Janan Ganesh, kolumnist och redaktör på Financial Times, utforskar gärna de globala trenderna, riskerna, hoten och möjligheterna i en alltmer osäker värld. Välkommen till Skogsindustriernas Framtidsmöte, med Janan Ganesh som huvudtalare!

Janan Ganesh är känd för att outtröttligt kommentera och analysera allt från rivaliteten mellan USA och Kina, Brexit, ett potentiellt framtida Trump-presidentskap, västvärldens respons på Rysslands invasion av Ukraina till EU:s utmaningar.

Under perioden 2018–2022 var han baserad i Washington D.C och Los Angeles för Financial Times’ räkning. Under denna tid bevakade han det amerikanska presidentvalet, pandemin och den historiska händelsen den 6 januari 2021 då Kapitolium stormades av Trump-anhängare.

Innan Janan Ganesh började skriva för Financial Times, var han kolumnist och gjorde regelbundna framträdanden på BBC:s Sunday Politics. Han har även arbetat som politisk korrespondent för Economist mellan 2007 och 2012, där han täckte finanskrisen, det brittiska parlamentsvalet och bildandet av koalitionsregeringen.

I sin kolumn för Financial Times Weekend diskuterar han också ämnen som resor, städer, fotboll, konst, mat, teknik och sociala trender.

Missa inte möjligheten att få spana in i framtiden tillsammans med Janan Ganesh!

Här kan du anmäla dig till Skogsindustriernas Framtidsmöte.