Välkommen till Skogsindustriernas Framtidsmöte 2024!

Välkommen med din anmälan här

Skogsindustriernas Framtidsmöte är en dag för inspiration, diskussion, dialog och nätverkande med fokus på grön omställning, möjligheter och risker i en föränderlig värld och med ett stundande EU-val.  

Möt bland andra Janan Ganesh, ledande geopolitisk kommentatör och redaktör på Financial Times, Jessica Roswall, EU-minister (M), Alice Teodorescu Måwe (KD) och Anna Maria Corazza Bildt (L).  

Dagen avslutas med vårmiddag på Berns.

 

12.00 – 13.00 Mingellunch

 

13.00 – 14.30 PASS 1: Skogsindustrin & framtiden

  • Om ett föränderligt geopolitiskt landskap och dess möjligheter och risker. Vilka är trenderna framåt och finns de på både lång och kort sikt? Talare: Janan Ganesh, leading commentator on US and UK politics, political Columnist & Associate Editor at Financial Times.
  • Skogsindustrins Framtidsagenda lanserades hösten 2023 – vad är läget just nu och vad planeras framåt? Talare: Viveka Beckeman, vd Skogsindustrierna.
  • Vad tänker och tycker EU-medborgare om skog, klimatpolitik och hållbar utveckling? Vilka samhällsproblem och vardagsbekymmer håller dem vakna om natten? Vi får ta del av en undersökning utförd i tio EU-länder. Panel med Lotta Lyrå, vd, Södra, Magnus Larsson, vd, Fiskarheden, Elvira Löwenadler, distriktsordförande, MUF Södra Älvsborg, Mikael Selling, vd, Opticom.

15.00 – 16.00 PASS 2: EU 2024 – valet & sen då?

  • Konkurrenskraft, grön omställning och skogens avgörande roll. Talare: Jessika Roswall, EU-minister.
  • Ett nytt EU-politiskt program kommer att ta form efter valet. Vilka politiska frågor är i centrum och vad kan de innebära för skogsnäringen? Samtal med EU-minister Jessika Roswall, Viveka Beckeman, vd Skogsindustrierna & Anna Holmberg, chef för Brysselkontoret, Skogsindustrierna.
  • Debatt inför EU-valet. Debattatörer: Alice Teodorescu Måwe, kandidat för Europaparlamentet (KD), Anna Maria Corazza Bildt, kandidat till Europaparlamentet (L).

16.30 – 17.20 PASS 3: Innovation, träarkitektur & forskning 

  • Vi möter vinnarna av Sveriges största träarkitekturpris Träpriset, som delades ut 21 mars i år.
  • Nya innovationer och viktig forskning prisas: Greve Carl Bernadottes Skogspris, Guldkvistar samt Stiftelsen Gunnar Sundblads forskningsfonds Kompetensutvecklingspris och Young Researcher’s Award. 

17.30: Vårmiddag på Berns salonger

Dagen avslutas med en härlig vårmiddag under kristallkronorna i den vackra salen på Berns salonger. Ett tillfälle att prata vidare med kollegor och nyfunna kontakter i branschen. En trio bestående av några av landets främsta jazzmusiker ramar in fördrinken innan det är dags att gå till bords. Underhåller gör manskören Kärv och välkomnar våren vi alla längtar efter.

OBS: Dagen på Chinateatern är kostnadsfri. Vill du vara med på middagen på Berns kostar ett kuvert 1 190 kronor.

IRL! I år väljer vi att genomföra dagen som ett helt fysiskt event – det kommer inte att vara möjligt att följa mötet via länk.