Vill du jobba med produktfrågor inom skogsindustrin?

Expert Produktfrågor till Skogsindustrierna

Foto: Kerstin Jonsson

Vi söker nu en person som tillsammans med den ansvariga för produktfrågor kommer att arbeta med frågor som rör massa- och pappersindustrins produkter. Tjänsten omfattar också handelsrelaterade frågor.

Skogsindustrierna företräder Sveriges sågverk och massa- och pappersindustri. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft i hela värdekedjan – från hållbart skogsbruk till produkterna.

Basen för arbetet är omvärldsbevakning och påverkansarbete. Breda kontaktytor mot myndigheter, politiker, forskningsaktörer och medlemsföretagen är därför avgörande. I rollen deltar du i Produktkommitténs arbete. Resor såväl internationellt (primärt till Bryssel) som nationellt är en självklar del av arbetet.

Tjänsten ingår i den Näringspolitiska avdelningen som i dagsläget har 12 medarbetare. Rapportering sker till Magnus Berg som är chef för den Näringspolitiska avdelningen.

Huvudsakliga ansvarsområden för tjänsten:

  • Att tillsammans med den ansvariga för produktfrågor leda Produktkommitténs arbete och driva frågor inom ansvarsområdet såväl nationellt som internationellt, främst i EU.
  • Kontakter med myndigheter, Regeringskansliet, Riksdagen, nationella industriorganisationer, högskolor och forskningsinstitut samt EU-institutioner och internationella intresseorganisationer inom skogsindustrin.
  • Tillsammans med kollegor och medlemsföretag analysera konsekvenserna av förslag på ny lagstiftning, regelverk eller andra initiativ och utarbeta strategier för hur påverkansarbetet ska bedrivas.
  • Fånga upp, bearbeta, förenkla och förmedla fakta och budskap till kollegor, medlemsföretag och övriga intressenter.
  • Vara uppdaterad på utvecklingen inom ansvarsområdet.
  • Skapa formella och informella nätverk av beslutsfattare, intresseorganisationer m.m.
  • Besvara remisser, skriva debattartiklar, anordna seminarier, hålla föredrag samt vara aktiv på sociala medier.

Läs mer om tjänsten och ansök