Sverige som innovationsstormakt – Final

LIVESÄND GRANDE FINALE

Hur ser utbildningssystem, offentlig sektor och forskning ut i ett Sverige som siktar på att vara en innovationsstormakt? Ett Sverige dit världens blickar vänds för lösningar på globala utmaningar. Med inspel från politik, akademi, näringsliv och allt arbete som skett under våra tidigare nedslag är det äntligen dags för final.

Från en regional innovationsstormakt… till en nationell

Vi startar med inspiration direkt från Västerbotten – en region där etablerad och ny industri tar enorma utvecklingskliv och en av Sveriges största samhällsomvandlingar sker – för att sen ta oss vidare till Sverige och den nationella ambitionen – Sverige som innovationsstormakt.

Medverkar gör bland andra: Linn Andersson – Boliden Rönnskär, Peter Carlsson – Northvolt, Rickard Carstedt – Region Västerbotten, Marie Nilsson – IF Metall, Klas Wåhlberg – Teknikföretagen.

Dit världens blickar vänds

Det lilla landet i norr dit världens blickar vänds för lösningar på globala utmaningar. Hur ser det samhället ut? Plats på scen för perspektiv och samtal:

  • Sara Mazur – ordförande för Sveriges största forskningsprogram, WASP
  • Charlotte Andersdotter, tidigare nationell expert forskning och innovation Europeiska kommissionens generaldirektorat, nu chef för Svenskt Näringslivs EU-kontor i Bryssel
  • John Hassler – professor i nationalekonomi Stockholms universitet
  • Sverker Sörlin – professor miljöhistoria, författare, grundare av KTH Environmental Humanities Laboratory

Vägen framåt ur ett politiskt perspektiv

En industri i framkant som vill ta stora utvecklingskliv – hur ser våra ledande politiker på ambitionen? Och vilken politik ser de tar oss dit? Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som ger oss sin bild av vägen framåt. 

Frida Wallnor, Dagens Industri och Ingvar Persson ställer följdfrågor.

Workshop – final 

Dags att kavla upp ärmarna och jobba tillsammans. Med deltagare från akademi, politik, industri, offentlig sektor, fack och arbetsgivare tar vi oss an en slutdiskussion med er alla som medverkar digitalt.

Industrins jämställdhetspris 2021

Industrirådets jämställdhetspris uppmärksammar företag som genomfört viktiga insatser för att främja jämställdhet. Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark tillkännager 2021 års pristagare!

Mot målet

Hur ska Industri, akademi och offentlig sektor prioritera för vägen mot målet? Vår redaktion har snabbanalyserat resultatet från workshopen och delar med sig av resultaten för framåtblickande kommentarer.

Vi uppdaterar programmet löpande!

Industridagens livesändning pågår från 13:00-16:00.

 

Läs mer och anmäl dig här!