BioInnovativa affärer – seminarium för SMF om möjligheter till stöd i omställningen

Välkommen till ett frukostseminarium som samarrangeras av BioInnovation tillsammans med Speed Up Halland och HighFive.

Seminariet riktar sig till små och medelstora företag (SMF) i Halland med omnejd, forskare och andra intresserade som vill få mer information om finansierings- och stödmöjligheter för företag som vill ta nästa steg i omställningen mot mer biobaserade och cirkulära lösningar och produkter.

Du är välkommen att delta antingen på plats i Halmstad eller digitalt. Länk till deltagare som anmält sig till den digitala sändningen skickas ut ett par dagar innan seminariet äger rum.

Välkommen!

BioInnovation, Speed Up Halland och HighFive

Program

08.30 Frukost serveras för dem som deltar på plats

09.00 Välkomna  
Erika Gyllensvaan, Speed Up Halland, Tor Palm, HighFive och Linda Larsson, BioInnovation

09.10 Information från Almi och Region Halland

Henrik Höjman från Almi och Jenny Blomedal samt Lindha Feldin från Region Halland informerar om vilka olika typer av stöd för SMF det finns för grön och cirkulär omställning. De tar även upp annan finansiering i form av checkar och andra intressanta erbjudanden från Almi.

09.25 Omställningslyftet
TBD

09.35 Hypotesprövning – steg 1 och 2

Linda Larsson, kommunikationsansvarig BioInnovation och Karoliina Junka, handläggare Vinnova, berättar om BioInnovations utlysning hypotesprövning som riktas till projekt som vill verifiera, avfärda eller bekräfta innovativa uppslag för biobaserade utvecklingsprojekt. 

09.50 Paus med bensträckare

10.00 BioLyftet 

Mattias Andersson, RISE, berättar om BioInnovations utbildning BioLyftet som är riktad till SMF som praktiskt vill börja att använda biobaserade, återvunna och återvinningsbara material. Utbildningen är kostnadsfri och innehåller två kursdagar men också möjlighet att delta i fördjupningsdagar. Under 2023 planeras för utbildningsdagar i Halland, så passa på att ta del av information redan nu!

10.25 Avslutning och frågestund (seminariet avslutas senast 10.30)

Missa inte din plats och anmäl dig till Bionnovativa affärer här.