DI Debatt: Tre löften för en mer hållbar värld

Foto: Skogsindustrierna

I dag presenteras Skogsindustrins Framtidsagenda. Bakom den står 220 företag. Det här är vår gemensamma utgångspunkt för dialog och samarbeten för en hållbar utveckling, skriver Viveka Beckeman, vd Skogsindustrierna på DI Debatt.

Skogsindustrin har under lång tid skapat värde i hela Sverige och vi vill fortsätta den resan. Vi vill göra mer. Vår Framtidsagenda bygger på tre löften som tar sikte på 2040. Tillsammans med våra 220 medlemsföretag lyfter vi blicken och höjer ambitionen för en hållbar utveckling. 

Med dessa löften spänner vi bågen. Vi kommer inte kunna infria dem på egen hand. Det krävs en näringslivsvänlig och hållbarhetsinriktad politik, fler branschöverskridande samarbeten och mer forskning. 

Därför vänder vi oss i ett första steg till vår regering. I regeringsförklaringen talade statsminister Ulf Kristersson om vikten av en ambitiös och effektiv klimatpolitik och att det svenska näringslivet ska ges förutsättningar att vara ledande i den gröna omställningen. Det välkomnar vi. Skogen och skogsnäringen nämndes särskilt och även den kommande klimathandlingsplanen. Låt det inte stanna vid ord. Vi står redo att agera med siktet inställt på att infria våra löften.

Läs hela debattartikeln här.