Vackra föremål av trä

Inred ditt hem med detaljer av vackraste trä. Eller ge bort som gåva.

Poppis apa från 1951. Det sägs att den kom till när formgivaren Kay Bojesen skulle designa en klädhängare till en barnmöbelutställning.
Ljusstaken Rolf från Freemover är gjort av lackerat bokträ och designad av Maria Lovisa Dahlberg.
BiBo biohotell från Linda Loland. Hjälper solitärbin att överleva vintern. I gengäld pollinerar bina din trädgård eller bakong och får den att blomstra!
Bau lamp från Norrman Copenhagen. En spännande pendel pendel helt i trä. En taklampa för den som vill sticka ut.
Dalahäst från Nils Olsson. En riktig svensk klassiker. Dalahästar har tillverkats sedan 1600-talet av det som blev över på traktens möbelsnickeri.
Wooden hand från Hay. Häng smycken på handen eller låt den visa vilket humör du är på. Bara fantasin sätter gränser.
Streamliner från Playsam. Ikonisk svensk bil av massivt trä. Vald till designklassiker av både föreningen Svensk Form och Nationalmuseum.
Mini City Wooden puzzle från Mini empire. Ett pussel, en leksak eller ett vackert stilleben? I alla fall en fin gåva i trä för de allra minsta.
Wood lamp från Muuto. En variant av den klassiska arkitektlampan. Designad av Stockholmsbaserade design-och arkitektbyrån TAF som älskar att jobba i trä.
Pilasterhyllan från Källemo, formgivare John Kandell. Böcker måste väl inte stå upp?! Den klassiska hyllan från 1989 är gjord av björk från Småland och Finland.