Emma Berglund – ny kraft på Skogsindustrierna

Foto: Annika af Klercker Emma Berglund

Skogsindustrierna förstärker sitt näringspolitiska arbete inom EU genom att rekrytera Emma Berglund. Hon kommer att arbeta med skogsrelaterade frågor.

– Skogsfrågor är i fokus både i Sverige och EU, så det här är en välkommen förstärkning för vår organisation. Emma Berglund har också gedigen erfarenhet av att arbeta med EU-frågor från sina tidigare roller, så hon kommer vara snabb ur startblocken, säger Magnus Berg, chef för näringspolitiska avdelningen på Skogsindustrierna.

Emma Berglund kommer närmast från LRF Skogsägarna. Dessförinnan var hon generalsekreterare för Europeiska Familjeskogsbrukets konfederation (CEPF) som företräder 16 miljoner skogsägare. Emma ersätter Mårten Larsson som gick i pension i somras.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att vara med och flytta fram positionerna i Bryssel. Här behövs en ökad förståelse för hur skogen bidrar till en cirkulär bioekonomi och en mer hållbar framtid, säger Emma Berglund, ny skogsdirektör på Skogsindustrierna.

Emma Berglund är utbildad jägmästare med mastersexamen både från Sveriges Lantbruksuniversitet och University of British Columbia i Kanada. Hon tillträdde sin tjänst 1 maj.

Kontakta Emma Berglund:

Mejl: emma.berglund@skogsindustrierna.se

Telefon: 08-762 79 86