Skogsindustriernas vd Carina Håkansson lämnar sin post efter sju år

Carina Håkansson har varit vd för branschorganisationen Skogsindustrierna sedan 2013. Under denna tid har skogsnäringen och dess bidrag till en global hållbar utveckling och ett fossilfritt samhälle blivit högaktuell.

- Det har varit en fantastiskt spännande utveckling! Jag har fått vara med och verka för att branschens viktiga frågor kommit i fokus i det politiska samtalet. Dessutom har det varit extra spännande att sjösätta Svenska Skogen och etablera vårt kontor i Bryssel. Det har varit roliga år och nu är rätt tid att lämna över till en ny kraft som kan fortsätta utveckla Skogsindustrierna, säger Carina Håkansson.

- Jag är en utmaningsdriven person och hoppas få nya möjligheter att på ett strategiskt plan bidra med min mångåriga erfarenhet inom skog, skogsindustri, energi och hållbarhetsarbete.

Carina Håkansson fortsätter att arbeta som vd tills en efterträdare finns på plats. Skogsindustriernas styrelse inleder nu rekryteringsprocessen.

- Carina har under sina år på Skogsindustrierna gjort ett fantastisk fint arbete för att lyfta fram skogsnäringens stora betydelse och möjligheter i den stora omställning som vi står mitt uppe i för att skapa en bioekonomi som är hållbar och lönsam. Från styrelsen är vi oerhört tacksamma för vad Carina under sitt ledarskap åstadkommit och önskar henne all lycka framöver, säger Lars Idermark, Skogsindustriernas styrelseordförande.