Omställning till fossilfritt samhälle 2045

Det här är filmen om Skogsnäringens färdplan för fossilfri konkurrenskraft. Budskapet är att vår bransch kan och vill bidra mer i omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Filmen är inspelad i Skellefteå med Daniel Wildhed på Martinsons Trä som talesperson för branschen. Initiativtagare och finansiär är Fossilfritt Sverige som har låtit spela in filmer om alla branschers fossilfria färdplaner.

Skogsnäringens film publicerades i samband med Fossilfritt Sveriges konferens den 20 mars. Konferensen fokuserade på samspelet mellan näringsliv och politik på klimatområdet och Sveriges möjligheter att bli världens första fossilfria välfärdsland och därigenom påskynda den globala omställningen. Medverkade gjorde bland annat Isabella Lövin (MP), miljö- och klimatminister, Ibrahim Baylan (S), näringsminister och Annie Lööf (C), partiledare. Skogsnäringen representerades på scenen av Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs.

Fossilfritt Sveriges samtliga filmer på Youtube

Fossilfritt Sverige är en plattform för dialog och samverkan mellan företag, kommuner och andra typer av aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen. De arbetar på initiativ av Miljö- och energidepartementet.