Basindustrins dag - Fokus kompetensförsörjning

Följ med oss till Luleå och fira att Basindustrins dag fyller 10 år!

För tionde året i rad arrangerar Industriarbetsgivaran, Jernkontoret, Skogsindustrierna och Svemin Basindustrin dag -Fokus kompetensförsörjning. För att fira detta jubileum har vi valt att förlägga årets arrangemang till Luleå och Norrbotten. Nytt för i år är även att programmet har utökats från en till två dagar. Den första dagen ägnas åt föreläsningar och diskussion om aktuella frågor koppat till basindustrins kompetensförsörjning. Dagen avslutas med en gemensam middag. Den andra dagen gör vi studiebesök hos två av regionens arbetsgivare: SSAB i Luleå inklusive HYBRIT:s pilotanläggning eller Smurfit Kappa Piteå.

  • Tid: 11-12 oktober 2022 (se preliminärt program nedan)
  • Plats: Kulturens Hus i Luleå

Evenemanget inklusive måltider är kostnadsfritt. Observera att en no-show-avgift kommer att tas ut om man anmält sig och inte deltar Deltagare som är i behov av övernattning i Luleå ombesörjer detta själv. För information om hotell se nedan.

Läs mer och anmäl dig här!

Preliminärt program

11 oktober – Basindustrins dag

  • 12:00: Lunch Kulturens hus i Luleå
  • 13:00: Basindustrins dag inleds. Moderator Amelie von Zweigbergk

Under eftermiddagen kommer vi att får ta del av många spännande föredrag och diskussioner med koppling till basindustrins kompetensförsörjning. På scenen kommer vi bland annat att få möta representanter från basindustrins företag och branschorganisationer, politiken, myndigheter samt utbildningsväsendet. Ett detaljerat program för eftermiddagen kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

  • 19:00: Middag i Kulturens Hus. Samling med fördrink från kl. 18:30

12 oktober - Studiebesök

  • 08:00: Samling Kulturens Hus i Luleå. Presentation av SSAB och Smurfit Kappa
  • 08:30: Avresa till SSAB i Luleå respektive Smurfit Kappa Piteå
  • 09:30–12:00: Studiebesök
  • 13:00: Lunch Kulturens Hus i Luleå, avslutning och hemfärd

Då det är ett begränsat antal platser på respektive studiebesök kommer du att beredas plats på ditt förstahandsval i mån av plats.

Smurfit Kappa Piteå

Europas största kraftlinerbruk med en årlig produktion på över 700 000 ton kraftliner, vilket är ett papper som används för att tillverka högklassig wellpapp. Smurfit Kappa Piteå är Piteås största privata arbetsgivare med ca 510 anställda.

SSAB och HYBRIT, Luleå

I Luleå tillverkar SSAB malmbaserat stål av järnmalmspellets, som huvudsakligen kommer från Malmfälten. Stålet gjuts till ämnen som transporteras med tåg till valsverket i Borlänge för vidare förädling.

Sedan 2016 har HYBRIT som drivs av SSAB, Vattenfall och LKAB arbetat med utvecklingen av världens första fossilfria stål. I Luleå har man sedan 2020 en pilotanläggning för direktreduktion.

Hotell

Det finns ett antal rum reserverade för deltagare på Basindustrins dag på nedanstående hotell i Luleå. Denna reservation kommer att finnas kvar till mitten av augusti.

Clarion Sense Luleå

Ange följande kod i samband med bokning: 23485 

Kostnad för enkelrum: 1415 kr/natt

För bokning: tel. 0920 45 04 50 eller e-post: emily.kivisalu@choice.se

Quality Hotel Luleå

Ange följande kod i samband med bokning: Basindustrins dag

Kostnad för enkelrum: 1425 kr/natt

För bokning: e-post: q.lulea@choice.se