Skogsindustrierna i Almedalsveckan

Skogsindustrierna närvaro under Almedalen 2019 präglas av bland annat seminarium om skogsnäringens klimatnytta och en egen variant av ett "Skogsbad".

Program

Seminarium: Ut med fossilt, in med förnybart - mer material från skogen är nödvändigt för att nå 1,5-gradersmålet 

Tid: 3 juli, 15.00-16.00

Plats: Dagens Industris scen, Strandvägen 44, Visby 

 

Här diskuteras resultatet utifrån en ny rapport som visar skogens totala klimatnytta, inklusive de fossila produkter den ersätter - och vilka politiska beslut som behövs för att skogen ska kunna leverera fullt ut.

Medverkande
• Carina Håkansson, VD, Skogsindustrierna
• Peter Holmgren, Hållbarhetsstrateg och tidigare generaldirektör, CIFOR
• Katarina Kolar, Hållbarhetschef, SCA
• Maria Gardfjell, Miljöpolitisk talesperson, Miljöpartiet
• Jessica Rosencrantz, Miljö- och klimatpolitisk talesperson, Moderaterna
• Åsa Domeij, Hållbarhetschef, Axfood
• Pontus Herin, Journalist och moderator, Dagens industri

Information om seminariet

 

Skogsindustriernas egen variant av "Skogsbad"

Skogsbadet myntades första gången i Japan och är en beprövad metod för inre frid sedan 80-talet. Så när du är i Almedalen och börjar känna dig lite trött efter allt mingel, kom då och prova vår variant av skogsbad. Här finner du lugn och chansen att ladda batterierna genom skogens krafter. Ta också med dig lite ny kunskap om skogen och dess många nyttor för en hållbar värld.

 

Almedalsgarderoben - svid om till kläder från skogen

"Rätt på två sätt" - Skogsindustrierna har en "egen" klädställning i Lånegarderoben – var dubbelt klimatsmart – låna kläder av "rätt" material. Galgarna är märkta med "Jag är gjord av skog" och vår logotyp.

Garderobens är öppen måndag-torsdag 9.00-17.00, fredag 09.00-15.00

Om Almedalsgarderoben:
#Almedalsgarderoben görs i samarbete mellan Svensk Handel, Swedish Fashion Council och flera välkända modeföretag. I Almedalsgarderoben diskuterar vi nya affärsmodeller och hur vi kan bidra till en mer hållbar modebransch. Svensk Handel och Swedish Fashion Council välkomnar besökare att låna en outfit till sitt tal, paneldebatt eller annat event.