Se Forum för Bioekonomi i efterhand

Missade du livesändningen? Se den här!

Coronapandemins effekter på skogsnäringen

Kerstin Hallsten, chefekonom, Skogsindustrierna, och Henrik Sjölund, vd och koncernchef på Holmen, diskuterar tillsammans med en representant från rikspolitiken vilka effekter Coronapandemin får på skogsnäringen på kort och lång sikt.

Skogsutredningen – hur ska den få ihop allas behov av skogen?

Agneta Ögren, särskild utredare, Skogsutredningen, ger en rapport om nuläget och Gunnar Lindén, naturvårdsexpert, LRF Skogsägarna, ger en bild av målkonflikterna som utredningen involverar. Efterföljande debatt med riksdagsledamöterna Rebecka Le Moine (MP), John Widegren (M) och Peter Helander (C).

Svensk skogsnärings roll i European Green Deal

Anna Holmberg, chef för Skogsindustriernas Brysselkontor berättar mer om European Green Deal (EGD), EU-kommissionens flaggskeppsinitiativ för att skapa omställning och grön tillväxt inom EU. Vi får ett inspel av Lena Ek, styrelseordförande i Södra, om vilka utmaningar och möjligheter hon ser att EGD innebär för svensk skogsnäring. Därefter diskussion mellan Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige och Jessica Polfjärd, Europaparlamentariker (M).