Debatt: ”Löfven och Lövin – tappa inte farten i klimatarbetet!”

Det fortsatta klimatarbetet kräver ett skifte till bioekonomi, där produkter baserade på förnybar råvara ersätter produkter av fossila råvaror eller andra ändliga resurser. Vi tänker ta vårt ansvar och fortsätta levererar klimatnytta. Vi förutsätter att regeringen håller farten uppe i klimatarbetet och driver en politik som underlättar tillväxten i bioekonomin. Skogsindustriernas vd Carina Håkansson på SVT Opinion.

"Dagar blir till veckor som blir till månader som blir till år. Regeringens utlovade agenda för bioekonomi lyser ännu med sin frånvaro. Vi har bråttom med denna omställning för att rädda klimatet"

"Nu har vi väntat länge nog. Dagar blir till veckor som blir till månader som blir till år. Regeringens utlovade agenda för bioekonomi lyser ännu med sin frånvaro.

Vi behöver en agenda för att inte Sverige ska tappa farten i ett framgångsrikt klimatarbete, för att vi ska kunna fortsätta förena tillväxt med hållbarhet och för att bioekonomin så tydligt handlar om samhällsomställning.

Vi har bråttom med denna omställning för att rädda klimatet. För att tala klarspråk: ökad tillgång till skogsråvara är en nyckel för att denna omställning ska vara möjlig."

Läs hela artikeln på svt.se