Nya produkter

Skogsindustrins produkter utvecklas ständigt. Marknadens behov tillsammans med forskning och utveckling driver fram helt nya produkter och nya funktioner i papper, förpackningar och sågade trävaror.

De produkter som tillverkades av skogsindustrin för fem år sedan finns inte på marknaden idag. Det pågår ett ständig process- och produktutveckling för att möta behoven på marknaden och driva tillväxt i bioekonomin. Industrin strävar efter att använda råvaran – skogen – så effektivt som möjligt, för att hålla nere råvaruförbrukningen. De strävar också efter att ständigt förbättra kvaliteten och bygga in nya funktioner i material och produkter. Några exempel:

Töjbara förpackningar 

Med töjbart papper kan du skapa förpackningslösningar i alla möjliga former. Livsmedlens plastförpackningar kan nu ersättas med ett klimatsmart alternativ.

Höghus i trä

Korslimmat trä ger ett extremt formstarkt och lätt byggmaterial med en hög bärighet. Det används bland annat som stomme i moderna höghus i trä.

Digitala papper

Genom att trycka lövtunna, genomskinliga och elektrokroma ytor på papper, kan pappret reagera på ljus, värmeförändringar och tryck. Det gör det möjligt för pappret att kommunicera digitalt.

Dela med dig!