Nya innovativa produkter

Skogsindustrins produkter utvecklas ständigt. Marknadens behov tillsammans med forskning och utveckling driver fram helt nya produkter och nya funktioner i papper, förpackningar och sågade trävaror.

De produkter som tillverkades av skogsindustrin för fem år sedan finns inte på marknaden idag. Det pågår ett ständig process- och produktutveckling för att möta behoven på marknaden och driva tillväxt i bioekonomin. Industrin strävar efter att använda råvaran – skogen – så effektivt som möjligt, för att hålla nere råvaruförbrukningen. De strävar också efter att ständigt förbättra kvaliteten och bygga in nya funktioner i material och produkter. Några exempel:

Töjbara förpackningar 

Med töjbart papper kan du skapa förpackningslösningar i alla möjliga former. Livsmedlens plastförpackningar kan nu ersättas med ett klimatsmart alternativ.

Höghus i trä

Korslimmat trä ger ett extremt formstarkt och lätt byggmaterial med en hög bärighet. Det används bland annat som stomme i moderna höghus i trä.

Digitala papper

Genom att trycka lövtunna, genomskinliga och elektrokroma ytor på papper, kan pappret reagera på ljus, värmeförändringar och tryck. Det gör det möjligt för pappret att kommunicera digitalt.