Välkommen till årets skogsnäringsvecka

Skogsnäringsveckan 2017

24-27 april är det äntligen dags för årets skogsnäringsvecka. Inom ramen för bioekonomi ligger fokus i år på innovation, träbyggande och klimatsmart karriär. Som deltagare får du möta många spännande aktörer och inspiratörer.

Skogsindustrierna bjuder in till tre event:

  • Klimatsmart karriär måndag 24 april
  • Bioekonomiskt forum tisdag 25 april
  • Dags att byta ut miljömålen mot hållbarhetsmål torsdag 27 april

Tre snabba frågor till Pernilla Frykholm som är projektledare för de två förstnämnda.

Bioekonomiskt forum är ett nytt begrepp. Vad är det för event?

– Med Bioekonomiskt forum har Skogsindustriernas stora dag fått ett eget namn. Detta är årets viktigaste arena för att diskutera frågor som leder mot visionen om ett bioekonomiskt samhälle. Här möter skogsnäringen – skogsindustrin och skogsägarna – samhällsintressenter och andra från närliggande branscher för att dela insikter och inspiration. Här kan du ta del av programmet

Bioekonomiskt Forum har fokus på innovation och träbyggande – varför har ni valt dessa områden?

– Innovationskraft är nödvändigt för branschen och det finns så mycket spännande att berätta om eftersom det sker stora satsningar just nu. Bostadsbristen är stor i Sverige, det behövs 700 000 nya bostäder inom 10 år menar Boverket. Träbyggande är både ekonomiskt, snabbt och klimatsmart. Det internationella intresset för träbyggande sätter Sverige i ett guldläge.

Klimatsmart karriär är också ett nytt begrepp – vad är det?

– Skogsindustrin har framtidens klimatsmarta jobb för dem som vill göra en hållbar karriär. Därför bjuder vi in studenter från landets högskolor och universitet till en inspirations- och nätverksträff med vd:ar för landets skogsindustriföretag. Här kan du läsa mer om eventet

Vill du veta mer om seminariet Dags att byta ut miljömålen mot hållbarhetsmål, då vi också presenterar vår senaste uppföljning av Levande skogar, kontakta Linda Eriksson, linda.eriksson@skogsindustrierna.se. Seminarieinbjudan går ut inom kort.