Forum för Bioekonomi under Skogsnäringsveckan 2018

Tisdag den 17 april samlas 400 intressenter på Münchenbryggeriet för att nätverka och samtala om bioekonomins möjligheter och utmaningar under Forum för Bioekonomi – en del av Skogsnäringsveckan 2018.

Ett axplock av det du får ta del av under dagen:

  • I Sveriges regioner växer bioekonomin så det knakar, i centrum står de bioekonomiska klustren. Möt företrädare från regioner och skogsindustriföretag som krokar arm för utvecklingen mot det hållbara och fossilfria samhället.
  • Ett 30-tal europeiska organisationer och företag har en vision om att Europa ska bli världsledande på bioekonomi. Möt svenska företrädare som vill skapa tillväxt och välstånd.
  • Klimatutmaningen är den viktigaste valfrågan för unga väljare – politisk debatt om skogens roll för ett hållbart samhälle finns i agendan.
  • Skogsindustrins processer är idag till 97% fossilfria och globalt konkurrenskraftiga. Det återstår en del för att Sverige ska kunna nå målet om att vara klimatneutralt 2045, inom skogsnäringen är fokus på hållbara transporter.
  • Innovationer som bidrar till att göra samhället mindre fossilberoende presenteras och diskuteras.

Missa inte årets viktigaste mötesplats för nätverkande och samtal om bioekonomi. Forum för Bioekonomi arrangeras som en del av Skogsnäringsveckan, här kan du läsa mer om vad som händer under de andra dagarna.

Här kan du ta del av Kung Carl XVI Gustafs tal på Forum för Bioekonomi.