5 juli är temat hållbarhet i industriområdet

Klimatfrågorna vi inte pratar om, hållbara transporter och skogsindustrins innovationer. Den 5 juli går vi all in på hållbarhetsfrågor i industriområdet i Almedalen. Vi tipsar om aktiviteterna du inte får missa.

Kl 08.00: Elektrifierad industri – bra för klimatet

Svensk el har ett mycket lågt klimatavtryck. Att använda mer el istället för fossila bränslen skapar därför direkt klimatnytta. Elektrifieringen av transportsektorn har börjat ta fart, men hur står det till i industrin? 

Läs mer

KL 09.30: Tar varuägare ansvar som beställare – Ställ en transportköpare mot väggen

Hur kan vi gemensamt nå framtida mål om en konkurrenskraftig och hållbar industri genom flera morötter än piskor? Hur jobbar industrin för hållbara transporter? Infrastrukturministern frågar ut Stora Enso med flera. 

Läs mer

Kl. 12.00: Industrins hållbarhetsoffert – Så möter vi FN:s mål

FN:s globala mål 2030 kan ses som världens största hållbarhetsbeställning. Näringslivet har en tydlig plan för att nå målen, men vad gör politikerna? 

Läs mer

Kl. 15.00: Elefanter i klimatpolitiken: Klimatfrågorna vi inte pratar om – varför?

Räcker biomassan till för att ersätta fossila bränslen? Och vad händer om andra länder inte tar klimatansvar? 

Läs mer

Kl. 10.30 och 14.00: Innovationer för att nå FN:s mål

Under hela onsdagen ställer ett 30-tal av industrins mest innovativa företag ut på Industriområdet och berättar om hur just deras verksamheter bidrar till en hållbar framtid. Från skogsindustrins sida deltar BillerudKorsnäs, Stora Enso, Södra, Bioinnovation och vi själva med vår VR-upplevelse Bioeconomics 2050. Klockan 10:30 respektive kl 14 kan du delta i en guidad rundvandring i utställningen.